Skansen

Mamma, pappa och Erik kom och hämtade mig på söndagen för att åka till lägenheten på Östermalm. Vi hann med en himla massa shopping (fångas på bild snart) och en sväng till skansen och grönalund.


Skansen


 



Skansen



mer kommer sen..


Solna

Nu är jag hemma efter mitt lilla språng till huvudstaden.

Mina sötnosar till kusiner tog hand om mig den första veckan och vi hade verkligen jätte roligt. Första dagen då jag kom ner så for vi till Värmdö och spelade minigolf, åt glass och klappade grisar.


Adam och jag for till Vällingby och när jag var på väg ut från JC så stoppades av att någon kramar mig och skrattar. Jag står rätt stilla och försöker förstå vad som står på och efter några pinsamma sekunder inser jag att personen som kramar mig är min kära klasskamrat Liv. Hur omöjligt det än är så står vi iallafall tillsammans där, mitt på torget. Vi bestämmer oss för att äta lunch tillsammans, sushi.




Det blev en hel del annat när jag var hos mina kusiner också, bad i Nälsta, besök i Kista och en massa annat.
Dom är världens bästa!



fortsättning..


Stockholms shopping

Det här med shopping som inte skulle bli av sålänge jag var hos mina kusiner, blev av. Jag har handlat massor och blev rent av chockad när jag kollade hur mycket jag hade kvar på kontot. Ringde mamma direkt och sa att något var fel, men räknade sedan efter och insåg att jag faktiskt spenderat en hel del.

Har varit i Kista centrum igår och handlat
- En rosa vindjacka från Aquatex
- Ett rosa linne från H&M
- Ljusblå tjocktröja från H&M'
- Rödrosa jeans från Bikbok

Idag var vi i Vällingby med Adam, min kusin. Vi sprang omkring där och helt plötligt kommer någon blond fram och kramar mig. Jag hinner knappt reagera men efter några andetag så ser jag att det är Liv. ATt hon var i Stockholm eller hade planer på att fara hade jag ingen aning om och inte hon heller då jag pratade med henne i förrgår. Helt galet så jag och Adam åt lunch med Liv och Johnny. jätte mysigt. Sushi blev det såklart, bra snabbmat.

Idag handlade jag också massor. Det var sjuk rea på Gina tricot, nästan allt för 49. Därifrån kom jag hem med fyra koftor, en svart, vit, prickig och blåvit randig. Även en rödrandig body kom med mig hem. En stor väska från H&M och en rengöringskräm från Apoteket fanns också bland påsarna. Ja, allt jag en gång behövde behöver jag verkligen inte längre.

Annars är allting super duper här och jag längtar faktiskt inte hem alls.
Puss&kram!

Framme i Stockholm!

Är i Stockholm nu hos kusinerna. Har spenderat dagen på Värmdö och spelat minigolf och vandrat i skogen, efter den 4 km långa promenaden i ballerina skor så blev jag inskjussad till stan för att träffa min bästa vän Sarah för en liten shoppingrunda. 

Vi sprang runt som glada barn på julafton men det blev dock ingen shopping för mig. Jag sparar mig lite eftersom jag har över tio dagar kvar här i  Stockholm. Middag blev det på restaurang Edo på Linnegatan, sushi buffé såklart. Tog sedan tunnelbanan till Rissne och tog en promenad hem till kusinerna i solen, en underbar dag.
Bilder kommer.

Jag har haft två och en halv timmes sömn inatt och jag står fortfarande på benen efter denna aktiva dag. Ganska bra gjort, tycker jag! Sängen är bäddad av min söta moster och jag kommer sussa gott inatt.

Topshop har fina väskor på tal om ingenting, blir nog någonting därifrån. Denna kanske, mycket fin!

:)




Nya planer!

Nya planer - Stockholm till kusinerna på onsdag den 16.
Stannar ca två veckor.

Nu är jag lycklig!

Grill fredag!

Grill ikväll hos Amanda med olika människor, sedan täfteåfestivalen en sväng om vädret vill. Mörkblå byxor och randig tröja i blått blir dagens klädsel, sedan lite utgångskläder utifallatt.

Måste ner och sminka, fixa hår och ta en huvudvärkstablett. Kvällen har börjat!

PS! En kanin vid namn Ragnar kissade på mig idag, jag blev lite ledsen. Allt blev bra sedan, efter att han skuttade upp och la sig på min axel och gosade med min kind. Man kan alltid bli glad i efterhand med lite känsla och arbete. Puss!

Planer

Jag är helt död i hela kroppen, mina fingrar och ben skakar. Har egentligen inte alls haft en särskilt jobbig dag men trött är jag i allafall. Jag klev upp vid tio och åt frukost med Erik som åt lunch mellan jobbet. Efter det for jag och pappa och sprang med hunden. Gick inte alls bra faktiskt, länge sedan jag sprang utomhus och ja det krävs mer träning. Har hunnit att övningsköra nu också. Det går bra men sjutton vad man litar för mycket på folk med bil, ett litet ryck och man är död.

Planerna om att fara till Blattnicksele i helgen blir troligen inte av. Istället är planerna om helgen att fara till Amanda i Täfteå imorgon vid tre tiden för att grilla och dricka. Blir himla mysigt, dessutom täfteåfestivalen. Kommer nog bli nice om jag undviker att prata väder.

Lördagsplanerna är inte riktigt färdiga än men jag och Erik ska iallafall kanske ta en roadtrip någonstans och pappa gav mig ett ruskigt bra förslag idag. Jag har redan föreslagit Sundsvall (svar: för långt + ikea), Övik (svar: mjaaeaea) men sedan kom pappa på ett jätte bra förslag som jag inte kan nämna nu, måste prata med Erik om det först och övertala honom. :)

Kvällens planer är att jag ska försöka sy en t-shirt. Hjälp..

Stockholm i mitt hjärta

Nu har jag löst saker och ting som har med lite jobb att göra. Det känns riktigt och har jag tur får jag börja jobba efter Stockholmsresan. Jag var så rädd att jag skulle måsta strunta i att fara pga jobb men det löste sig galant och jag är en lycklig människa som äntligen kan njuta av sommarlov.

Från och med den 19 juli så står lägenheten tom så pappa skjutsar oss dit medan dom (mamma och pappa) bor hos några bekanta utanför Stockholm. En stor lägenhet mitt i centrum, minuter från NK och allt det fantastiska känns himla okej och vi längtar så otroligt mycket. Jag älskar Stockholm!
Varför?
- Jag är född där
- Mina älskade kusiner bor där
- Mycket shopping som inte finns hemma eller ja inget finns ju typ hemma
- Sushi restauranger med bra pris
- En vacker lägenhet mitt i centrum som vi ofta har tillgång till
- Massor av människor
- De finns allt
- Grönalund är ett älskat ställe
- urbanoutfitters!
Jag kan hålla på länge, jag älskar staden i allafall.
08.

Nu ska jag ta och byta om och gå ut med min söta lilla hund.


Sytt - kjol med smock

Glömde ju totalt bort att visa kjolen jag sydde för ett bra tag sedan. Fixade bilder och allt men glömde lägga upp, ursäkta. Här kommer i allafall en liten kjol med smock, (ovanligt), i ljusblått trikåtyg.

 

Kaniner är söta djur

Har tillbringat morgonen med min lilla vän Ragnar. Han är en söt liten brun kanin med mjuk fluffig päls och öron som står rakt upp. Han är en ny familjemedlem hos familjen Forsgren, Eriks familj allstå. Världens sötaste och jag kan inte sluta upp att klappa honom.

Kaniner är väldigt söta djur och en dag vill jag ha en alldeles egen. Pappa säger att just nu är det inte riktigt bra tajming eftersom jag har hund, sköldpadda och fågel redan.. och jag kanske håller med. Det räcker nog för tillfället. Men djur är något så himla fint och bra.

Dagens planer är att:
- Ut med hunden
- Sola
- Fara till mormor
- Handla med mamma och pappa
- Gratta Eriks mamma på födelsedagen
- Förhoppningsvis träffa Erik en stund, annars tar mina planer slut här.
Kvällen är fri.


Övningskörning på VÄG!

Har övningskört idag och för första gången på riktig motorväg. Jag kan ju inte direkt säga att jag inte var nervös, huvva. Men roligt att äntligen få köra lite på andra ställen och det gick faktiskt bra!

Nu ska vi äta gott och fira att pappa har fått semester. Grillad lax, färsk potatis, sallad och massa annat gott!
Sedan bär det iväg till Erik med cykel, tänkte även ta med kameran och fota lite i skogen på vägen dit, lägger in sen! :)



lite mer lek från taaz.com

Litet klipp

Sydde en kjol idag som jag höll på med i ett bra tag men det slutade inte alls lika bra som jag önskade. Min symaskin kan inte göra knapphål vilket förstörde hela idén så tyvärr blir det bara att klippa och tänka om.

Istället för att sura har jag suttit och tittat runt på youtube och jag fastnade för ett speciellt klipp, JÖSSES!



helt sjukt :)!

En dag

Hela gårdagen blev en mysdag med Erik. Äntligen en hel dag tillsammans. Blev kanske inte alls så romantisk som vi tänkte eftersom båda var rätt slitna efter fredagens kalasade. Vi for i allafall till Strömpilen och handlade lite, både mat och lite shopping. Erik handlade massor, en randig bondelid tröja (hur snygg som helst, kan visa sen), en blå t-shirt, lila skärp och solbrillor från H&M. För mig fick det räcka med en ansiktskräm från Loreal och en mascara.

Vi åt middag hos Erik, grillat vilket var hur gott som helst. Sedan gick vi på bio och såg Narnia på kvällen. Filmen var faktiskt bra, iallafall bättre än förväntat. Dock var det lite misstajmade humorscener som förstörde lite av miljön och stämningen men annars helt okej.

Jag vaknade kring sex imorse av att min ena tå gjorde så in i norden ont. Jag kan inte beskriva smärtan, de kändes som att den skulle brinna upp. Jag sov väldigt dåligt nu imorse men låg kvar länge trots allt. Det visade sig senare att jag har fått en rejäl infektion efter ett skavsår på tån och jag går nu haltande runt för att inte låta någonting nudda. Även om det bara är en tå så är infektioner aldrig bra. Får hålla koll ifall febern kommer, då blir lösningen pencillin. Men troligen ska det gå över.
Det som är roligt nu är att jag och min granne ska ut med hunden och jag ska trampa runt (förhoppningsvis) i mammas foppadojjor eftersom jag inte kan ha några andra skor.

Efter promenaden ska vi sy, jag har planer på en jeansklänning. Har fått ett mjukt jeanstyg som jag är sugen på att börja leka lite med. Ha en bra dag!


Smock

Nu ska jag försöka lära ut hur man fixar sig en smock.
Smock är med andra ord veck i kläder t.ex som jag gjort på mina tidigare klänningar.
Ser ut såhär, (bilden -->).Klicka på bilderna nedan för förstoring!



1. Börja med att inhandla en gummitråd som du använder som undertråd. Som övertråd använder du vanlig sytråd. Rulla själv upp gummitråden på spolen och håll tråden sträckt hela tiden.

TIPS: Gummitråd finns på massor av ställen, men Åhlens har ett billigt pris på 28 kronor för 20 meter. Det räcker ungefär till tre, fyra klädesplagg.





2. Sy rakt över tyget på den sida du vill ska synas. Sy med ungefär en cm mellanrum, ju tätare du syr ju tajtare blir smocken. Backa aldrig utan låt en bit av gummitråden vara kvar och knyt sedan ihop den med de andra trådarna när du sytt klart så att den fäster.

TIPS. Sy sagta och sträck tyget när du syr!






3. Såhär ser det ut efter att du sytt några längder. Jag har alltid gjort smocken före allt annat på plagget, det känns mest smidigt. Antal längder du syr bestämmer du själv, tänk bara på att en kjol inte behöver lika många som en tubtopp eller klänning. Du kan även sy enstaka längder bara för att få lite former.





Färdigt!
Några frågor?



















 

Sött vitt tyg

Jag har planer  på att göra en kjol till kvällen. Jag har ett jätte sött vitt tyg med rosaröda små blommor på. Det har legat länge i tyghögen och juste idag kanske är rätt dag att börja skapa någonting fint av det. Kjolen skulle isånnafall vara mycket enkel, bara högmidja med smock som håller den uppe. Världsenkelt liksom, och kan säkert bli fint dessutom.
Vad tror ni?

Linn ringde precis och vi bestämde oss för att skjuta upp vår dejt till senare i veckan eftersom det regnar nu och allt skulle bli så stressigt. Jag höll med och ska snart sätta mig vid symaskinen.
Det har varit flera som undrar om smocken och ifall jag syr den själv osv, därför tänkte jag visa lite enkelt hur man syr smock lite senare.


'

Torsdag, fredag

Torsdag var en underbar dag som jag fick spendera med min allra bästa vän, Sarah. Vi började dagen med en promenad med hunden, sedan tog vi med bröd och frukt som vi köpt på vägen till strandpromenaden där vi la upp våra filtar och solade gärnet. Vi låg i ungefär två timmar, sedan klarade verken jag eller hon mer så vi tog och cyklade hem. Efter att vi druckiy ett ton vatten tog vi oss ner till stan och köpte lite ingridienser till kvällen, sushi självklart. Jag handlade även en hårinpackning från Elvital och 20 meter gummisytråd som jag nu kan använda till mina klänningar.

Kvällen slutade med att Erik hämtade mig hos Sarah vid halv tio och vi for hem och såg film.  Han somnade som vanligt efter ungefär 15 minuter och jag kunde inte sova. Lyckades ta mig igenom två filmer innan jag somnade.

Idag började morgonen inte särskilt bra. Jag gör en god frukost som jag sedan råkar tappa ner vid tvbordet och lyckas få glassplitter över hela vardagsrummet så jag har inte haft så mycket nytta av att jag  klev upp idag eftersom jag i princip bara har damsugit hittills.

Planerna för dagen är att jag ska fara till skolan och lämna en bok, kommer kännas så sjukt konstigt. Sedan ut med hunden en stund och vid halv två får jag fint besök av min vän Linn. Vi ska gå på stan, ta en glass vid kajen och njuta av det fina vädret. Kvällen är fortfarande ett litet frågetecken men förhoppningsvis blir det en härlig fredagskväll med lite dricka och utgång.

Gå ut & njut av vädret nu!


Onsdag

Ja nu har jag precis kommit hem från arbetsintervjun och promenad med hunden. Jobbet känns lovade vilket är roligt men jag får inte hoppas för mycket. Han skulle höra av sig senare i veckan!

Idag har jag en hel del att göra:
15.15 - Träna
16.30 - Städa
17.00 - Äta middag
17.30 - Cykla till Caroline
20.00 - Cykla vidare till Erik
20.01 - Gratta Eriks pappa
22.00 - Projekt Runway.. :)

Nu ska jag iväg och springa. :)
Ligger redan efter.. :)


Nagellack och randig födelsedagspresent

Köpte mig ett orangeröttrosa nagellack igår som jag tyckte var fint.
29 kronor på Kicks.



Fick även en söt randig top från H&M av min granne Sara, som födelsedagspresent.
Mycket söt tycker jag.


Liten klänning

Här är klänningen jag sydde för ett tag sedan, inte så bra bild men ni ser på ett ungefär.
Blommigt gardintyg från Myrorna för 25 kronor.



Onsdag

Onsdag, vädret är inte särskilt vackert alls. Är väldigt besviken men det ger mig ännu en anledning att städa rummet innan jag ska iväg idag. Kl 14 ska jag pallra mig iväg och sedan tänkte jag fara på gymmet. Frågan är om jag hinner, men jag får väl helt enkelt snabba på ordentligt.

Nu ska jag pallra mig upp två trappor till mitt otroligt stökiga rum som ska bli "roligtattvarairum".

ASOS Stripe Button-Through Skirt
om tiden finns hade jag även tänkt ta mig an en liknade kjol i blommigt tyg
måste köpa söta knappar.

Internet..

Datorn har varit utan internet så jag har varit sämst på att blogga men nu efter att jag har lekt lite elektriker och dragit om sladdarna i arbetsrummet så har det faktiskt fixat sig, kors i taket.

Jag har idag varit med min granne på stan för att fika och hon bjöd mig på macka och glass plus en söt randig top i födelsedagspresent. Jag blev super nöjd och ska visa upp den ikväll när pappa kommit hem med kameran.
Inhandlade även ett sött orangerött nagellack som jag blev lite kär i, bara lite sådär.

Snart , eller klockan sju ska jag hålla i fysträning på Gamlia med några tjejer. Antar att de inte blir många vilket känns lite tråkigt, men träning ger det ju iallafall. Idiot som jag är har jag bestämt mig för backträning och jag ska ta täten. Anna.... Aja, känns som man borde komma igång nu så det är inget att lipa över, lite backe, lite backe på Gamlia. Uh.

På tal om ingenting så har jag ständigt sökt jobb i sommar och nu har jag fått napp, ska på arbetsintervju imorgon. Nervöst och kul, nu håller jag tummarna.

tjingelingeling!


RSS 2.0