Match mot pojkarna

Vi har spelat match idag mot killarna.
Vi vann men jag tror det är bara att räkna veckorna till killarna är ikapp, dom har blivit riktigt bra.

Vi provade att byta ut vårt 3-3 försvar och började prova på lite 5-1 som vi troligen kommer spela på lördag. Kommer bli bra tror jag, dock är vi bara åtta spelare vilket känns lite nervöst. En avbytare är inte bra, men så taggade som tjejerna var idag tror jag ärligt talat att det är rätt lugnt. Vi kör.
(:

Träning 28/9

Söndags träning 28/9.
Det blev en snabb träning på femtio minuter så vi skyndade oss att värma upp, passade och sköt på målvakterna för att hinna med att spela så mycket som möjligt med tanke på att vi var så många.

Uppvärmning: Fotboll, jag gillar att kombinera sporter och fotboll är en bra sport där man rör sig i princip hela tiden.

Passningsövning: Tjejerna och de killar som var med fick passa två och två. Med rätt hand, och med fel hand. Långa passningar och korta.

Värma målvakter: Vi värmde målvakterna, Anna och Nelly.

Kontringar: Vi körde lite kontringar på helplan.

Sedan avslutade vi med match, där alla imponerade. Vi är redo för match nästa helg!
En väldigt enkel träning där vi la mest fokus på att spela match.

Efter träning

Har precis kommit hem från träning. Jag sprudlar av glädje speciellt efter denna träning. Vi hade verkligen jätte roligt och vi var många spelare på plan. Dessutom lyckades jag övertyga några tjejer som var och tittade på att vara med och spela och det visade sig att dom var super duktiga. Nu hoppas jag att jag har övertygat dom nog att komma på nästa träning och prova på igen. Vi behöver verkligen några tjejer till.

Eftersom vi ganska länge nu har haft ögonen öppna för nya spelare och känt ett ganska stort behov av att få några nya i laget fick jag idag ett litet "wake up call". Man får inte stirra sig blind på det som inte finns och verkligen satsa järnet på de man har.
På lördag har vi sammandrag i Nordmaling, första matchen på säsongen.
Jag är taggad.

Ny blogg

Nu har jag öppnat min andra blogg.
Har som ni ser inte alls skrivit särskilt mycket men det kommer, det kommer. Designen kommer jag att fixa till i helgen och annat smått och gott.

www.annilinnea.blogg.se/ungtranare

Doppboll/Rumpdoppboll

Doppboll
En lek där man har två lag. Man utser två ytor som är mål, kan antingen vara bakom sidlinjen eller någon annan yta på planen. Som spelare får man inte gå med bollen och innan man passar bollen vidare måste man doppa bollen i golvet. Det gäller att alla andra spelarna i sitt egna lag rör sig och förflyttar sig mot målet, motståndarna ska försöka ta tillbaka bollen. Mål blir det om någon doppar bollen inom målytan. Bollen går därefter över till det andra laget.

Rumpdoppboll
Samma regler gäller för denna lek, förutom att man doppar bollen på rumpan istället för i golvet. Denna version går att ändra till att man doppar på huvudet, rygge, knäet eller någon annan kroppsdel. För lite variation.


En bra lek som funkar för att värma upp inför de flesta sporter, men framför allt handboll.

Träning 23/9 Tisdag

Sex spelare på dagens träning, två sjuka som tittade på. Trots att vi var få blev det en riktigt rolig träning med mycket skratt.

Uppvärmningen
Bestod av doppboll, som jag ändrade och blev rumpdoppboll.
(Se uppvärmning)

Passningsövningar
Två och två passningsövningar med olika passningstyper.
Rullning med ordentliga satsningar och bra passar.

Värm målvakter
Vi värmde målvakter

Spelövning
Spelövning nummer ett. Kantspelsövning. Två niometers-spelare. En höger nia, och en vänster nia. Resten av spelarna ställer sig på kantposition. Mer om övningen, se övningar.

Spelövning nummer två. Två försvarare och en linje, resten mittnior i ett led. Mittnian som kommer har två val, antingen skjuta själv eller passa till linjen. En bra övning där man både tränar linjen, försvaret och utespelaren.

Cirkelträning
Se övningar

Match
Avslutningsvis


Cirkelträning

Cirkelträning från dagens träning.
En blandning med många roliga moment.
Både påhittat av mig själv och taget från böcker.

1. Kissande hunden.
Övningen går ut på att man ställer sig på alla fyra och höjer ena benet rakt ut, (precis som en kissande killhund). Upprepa övningen tio-femton gånger på varje ben. Glöm inte att stretcha eftersom de är muskler man inte använder varje dag.

2. Snabba hopp.
Välj en linje där man hoppar korta snabba hopp över linjen i sidled. Glöm inte att bara hoppa på tårna och inte hela foten. Kan kombineras med längre och bredare hopp.

3. Boll mellan benen.
Lägg en boll mellan benen och hoppa jämnfota runt en kon några meter bort. Vänd och hoppa tillbaka. Försök att inte tappa bollen.

4. Pricka vattenflaska.
Ställ upp två vattenflaskor på mållinjen och försök att träffa flaskorna. Välj mellan att skjuta hoppskott, avstämda eller andra sorters skott.

5. Situps och elgitarr.
Den här övningen har jag själv kommit på för att göra situpsen lite extra jobbiga. Gör föst ett antal situps och avsluta sedan med att lägga dig i en position där du spänner magen som mest. Från den positionen spelar du luft gitarr och stannar kvar i positionen, vitkigt att du rör armarna. Där får magen jobba extra mycket samtidigt som det är lite roligt. Ungdomarna gillar det skarpt. :)

Detta är de övningar som innehöll i cirkelträningen idag.

Styrelsemöte

Nu ska jag bege mig på första mötet som medlem i Umeå handbollsförenings styrelse.
Huvudvärken är min största fiende, men det skall nog gå bra.

Kombinera sporter

Eftersom fotbollen äntligen har slutat kan jag nu till veckan äntligen förvänta mig en rös spelare på veckans träning. Hitills har vi varit väldigt få och egentligen aldrig kunnat göra något särskilt vettigt och snart, den 4 oktober är det sammandrag.

Nu ska jag inte klanka ner på fotbollen eftersom det är en sport jag tycker mycket om och jag tycker verkligen det är perfekt för barn att hålla på med olika sporter där de får använda hela kroppen. Fotboll på sommaren, handboll på vintern är superbra.

Kombinera sporter, det är bra!


Nu har jag bestämt mig

Nu har jag bestämt mig. Jag har nu skapat en till blogg med ett syfte som både ska underlätta för mig, mina lagspelare och självklart för andra unga tränare.

Jag är 19 år och är tränare för ett flicklag i handboll. Jag är nu inne på mitt tredje år som tränare och iår blir mina tjejer B flickor, ännu en ny utmaning för mig.  Jag har precis gått ut gymnasiet, där jag fick idén med bloggen. Mitt projektarbete i trean var att skapa en pärm som ska underlätta för unga tränare att ta sig an tränarrollen. Därför skall detta vara lösningen på hur jag ska nå ut med all min information från pärmen, dela med mig av övningar och olika tankar till andra tränare och intresserade. Självklart kommer också en hel del babbel efter varje träning med laget.

Här kommer jag kunna samla alla min övningar, tankar och dela med mig av mina kunskaper.
Välkommen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0